Reflecting in the Meadow

VoiceWell purenta -hoito

Onko sinulla pään, leukojen ja kasvojen alueen kiputiloja ja väsymisoireita. Oireet voivat levitä myös niska-hartiaseutuun saakka. Lisäksi oireina saattaa olla korvasärkyä ja korvien soimista (tinnitusta).

Näitä voivat aiheuttaa kiireinen elämäntyyli ja lisääntynyt stressi.

Arvion mukaan puolet suomalaisista kärsii purentatoimintahäiriöiden aiheuttamista oireista.

Hoidon tavoitteena on kiputilojen vähentäminen purentalihasten alueella, sekä niveliin ja lihaksiin kohdistuvan kuormituksen vähentäminen ja normaalin toiminnan palauttaminen.

 

 

Hoidonkulku

  • Ennen hieronnan aloitusta haastatellaan ja tutkitaan purentalihasten alue.

  • Tämän jälkeen tehdään hoitosuunnitelma.

  • Hoidossa käsitellään hieromalla purentalihakset ulkoisesti ja tarvittaessa suun sisäpuolelta.

  • Niska-hartiaseudun, suunpohjan, pään ja kasvojen hoito, sekä tarvittaessa leukanivelen käsittely.

  • Lopuksi annetaan kirjallisena kotona tehtäviä harjoitteita.

Aamulla tuntuva niskan jäykkyys ja leukojen väsymys voi johtua yöllisestä hampaiden puremisesta. Narskuttaminen (bruksismi) aiheuttaa hampaiden voimakasta kulumista. Hammaslääkäri hoitaa purentaa mm. valmistamalla yksilöllisen yöllä suussa pidettävän purentakiskon.
Purentaongelmiin voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja niitä voidaan hoitaa jo aikaisessa vaiheessa ennen hammaslääkärin hoitoa tasapainottamalla purentalihasten ja leukojen toimintaa VoiceWell-menetelmän keinoin. Purentalihasten manuaalinen käsittely voi tuoda helpotusta kiputiloihin ja kireyksiin. Hoito on suositeltavaa vaikka purentakisko onkin käytössä.

Hoitotoimenpiteitä on hyvä olla vähintään 3-5, jotta saamme tuloksia aikaan. Kotona tehtäviä harjoitteita annetaan mukaan, nämä auttavat ylläpitämään lihasten tasapainoa.