Soodapuhdistus eli hampaiden jauhepuhdistus

Hampaiden soodapuhdistus poistaa värjäytymät ja bakteeripeitteen hampaiden pinnoilta, uurteista ja hammasväleistä tehokkaasti ja hellävaraisesti hienojakoisen puhdistusjauheen sekä vesi- ja ilmasuihkun avulla.

Soodapuhdistus toimenpiteenä sopii kaikille, jotka haluavat päästä hampaiden värjäytymistä eroon. Hampaiden soodapuhdistus poistaa värjäytymät ja bakteeripeitteen hampaiden pinnoilta, uurteista ja hammasväleistä tehokkaasti ja hellävaraisesti hienojakoisen puhdistusjauheen sekä vesi- ja ilmasuihkun avulla. Ennen soodapuhdistusta tulee hampaiden pinnoilta poistaa mahdollinen hammaskivi.

Soodapuhdistus voidaan tehdä joko hammaskiven poiston yhteydessä tai erillisenä hoitona.

Hoito Kesto Hinta KELA-hinta
Soodapuhdistus eli hampaiden jauhepuhdistus Kesto: 30 min Hinta: 70 € KELA-hinta: 60 € Varaa aika ›
Soodapuhdistus muun käynnin yhteydessä Hinta: 30 €
Valkaisut lisäpalveluna tämän kategorian hoidoille Hinta: -30 €

Soodapuhdistus eli hampaiden jauhepuhdistus sisältää

› Silikonisen suunaukipitäjän asettelu
› Soodapuhdistus
› Hammashoitoaineen levitys
› Ohjeistus ja välineiden kartoitus kotona tehtävään hampaiden puhdistukseen

Soodapuhdistus on tehokkain menetelmä pinnallisten epäpuhtauksien poistoon. Toimenpide voidaan toistaa useamman kerran vuodessa. Toimenpiteen jälkeen tulee välttää värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakkatuotteita kahden tunnin ajan. Huolellisella kotihoidolla ja säännöllisellä puhdistuksella hampaat pysyvät puhtaana pidempään.

Soodapuhdistuksen yhteydessä voimme kartoittaa hampaiden soveltuvuuden valkaisuun ja keskustella sinulle sopivista hampaiden valkaisukeinoista.

Yksityisen hammaslääkärin suorittaman suun perustutkimuksen yhteydessä voi pyytää lähetteen yksityiselle suuhygienistille, joka oikeuttaa hakemaan Kelan korvausta suuhygienistin palveluista. Lähete on voimassa kaksi vuotta.

​Huolellisen kotihoidon lisäksi suosittelemme hampaiden säännöllistä puhdistusta suuhygienistillä. Sopivan hoitovälin määrittelemme suusi terveydentilan perusteella. Bakteeripeitteen ja hammaskiven poisto ehkäisee hampaiden kiinnityskudossairauden eli parodontiitin syntymistä.