Usein kysyttyä

Hampaiden laservalkaisu tehdään puhtaaseen suuhun. Hammaskivi ja pinnalliset värjäymät on syytä poistaa ennen valkaisua. Nämä estävät valkaisuaineen vaikutuksen eli heikentävät valkaisutulosta.

Hampaiden valkaisu on hyvä suorittaa ennen hampaiden paikkojen, laminaattikuorien, kruunujen tai implanttien vaihtamista. Ennen valkaisua uusitut paikat tai valitut posliinivärit voivat valkaisun jälkeen jäädä tummemmiksi.

Olemme kaikki yksilöitä ja reagoimme toimenpiteisiin yksilöinä. Joissakin tapauksissa saattaa esiintyä hampaiden vihlontaa valkaisun aikana tai sen jälkeen. Hampaiden herkkyyttä voit ennaltaehkäistä käyttämällä sensitiivistä hammastahnaa kahden viikon ajan ennen valkaisua. Mahdollinen hampaiden yliherkkyys häviää 1-2 vrk:n kuluttua hampaiden valkaisusta. Laservalkaisun hintaan kuuluu myös hampaiden jälkihoito, jossa valkaisualueelle levitetään mahdollista herkkyyttä ehkäisevää viimeistelygeeliä.

Hampaiden valkaisussa käytetään ainoastaan hampaiden valkaisuun kehitettyä turvallista laservalotinta/ led valotinta. Valottimen käyttö mahdollistaa hampaiden vaalenemisen samanaikaisesti sekä hampaan kiilteessä että hammasluussa. Perinteiset valottimet toimivat vain hampaan kiilteessä. Hampaiden valkaisussa hampaan valkaisu- ja valottimen kolmesti vaaleimman valkaisutuloksen saamiseksi. Valkaisun aikana tehostamme laservalottimella kokonaisuudessaan 30 minuuttia. Näin saadaan paras mahdollinen lopputulos aikaan.

Valkaisuhoidot ovat turvallisia oikein tehtyinä. Sun Hymyssä työskentelevät terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen laillistamat suuhygienistit. Suun hoidon lisäksi ammattilaisemme ovat erikoistuneet hampaiden valkaisujen tekemiseen.

Yksilöllisesti ja oikein tehty valkaisutulos pysyy hyvin. Valkaisun pysyvyyteen vaikuttavat hampaiden rakenne, elintavat ja suun hoidon tottumukset.

Hampaiden valkaisu ei anna suojaa värjääntymistä vastaan. Valkaisun jälkeen on syytä välttää 2 vuorokautta värjäävien ruoka-aineiden nauttimista. Valkaisutuloksen tukemiseksi suosittelemme, että puhdistat suun ja hampaat huolellisesti (myös kielen harjaaminen). Suu on myös hyvä huuhdella vedellä aina kun olet nauttinut värjääviä tai happamia ravintoaineita.

Suojakäsittely tehdään valkaisun jälkeen. Toimenpide antaa hampaille suojan kahdeksi viikoksi. Voit nauttia ruoka-aineita, jotka muuten valkaisun jälkeen olisi ikävää jättää ruokavaliosta pois kahdeksi vuorokaudeksi. Suojakäsittely toimenpiteenä on 20€.

Hampaiden valkaisu poistaa kiilteestä ja hammasluusta orgaanisia värjäymiä ja tummentumia. Käytämme valkaisuissa ( hampaiden tehovalkaisu titaanioksidilla , laser tehovalkaisu ja BlancOne valkaisu) vain hammashoitoloille kehitettyjä tarvikkeita-ja aineita. Hammashoitoloille kehitettyjä tuotteita saavat käyttää vain suun terveyden asiantuntijat. (Kosmeettisille valmisteille ei ole pätevyysvaatimusta).

Tehtävästä hampaiden valkaisusta ja hampaiden alkusävystä riippuen hampaat voivat vaaleta jopa 10-15 astetta. Valkaisutuloksen ollessa kuitenkin aina luonnollisen valkoinen, ei paperinvalkoinen.

Hampaiden valkaisun johtavalta asiantuntijalta saat valkoiset hampaat helposti, nopeasti ja hammasystävällisesti.

Sun Hymyn Laser- sekä ledvalolla tehostetut hampaiden valkaisut sopivat ihan kaikille. Niin naisille kuin miehille, aina nuorista aikuisista ikäihmisiin. Ienvetäymät, hampaiden kulumat, implantit, laminaattikuoret tai hampaiden oikomishoidon yhteydessä hampaiden sisäpinnoille asennetut retentiokaaret eivät ole esteenä hampaiden valkaisulle.

Valkaisua ei suositella henkilöille, joilla on hammas-tai iensairauksia. Raskaana oleville emme myöskään suosittele. SunHymyssä tehtävä hammaskiven poisto sisältää suun terveydentilan tutkimuksen.

Yleisimpiä syitä hampaiden värjäytymiseen ovat erilaiset nautintoaineet kuten kahvi, tee, punaviini, kolajuomat, greippimehu, voimakkaat ja värilliset ruoat sekä tupakointi ja nuuskan käyttö. Hampaiden tumma väri voi olla myös luontaista tai seurausta lapsena käytetyistä antibiooteista tai ikääntymisestä johtuvaa. Hampaiden valkoiset tai ruskeat kiillehäiriöt syntyvät liiasta fluorin saannista nuorena hampaiden kehityksen aikana.

Eivät vaalene. Ilman peroksidia kemiallista valkaisuprosessia ei tapahdu. Peroksidin tehtävänä hampaiden valkaisussa on suorittaa kemiallinen valkaisuprosessi. Valkaisuprosessin avulla saadaan poistettua orgaanisia värjäymiä, jotka ovat tunkeutuneet haampaan kiilteeseen ja hammasluuhun.

Eivät toimi. Hampaiden valkaisumenetelmät poikkeavat toisistaan em. valkaisuaineen sekä käytettävän valonlähteen että valkaisukierrosten kohdalla. SUNHYMYllä hampaiden valkaisu tehdään aina yksilöllisesti hammashoitoloille kehitetyillä tuotteilla (ei kosmeettisia valmisteita).