Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus

Meillä kokeneet suuhygienistimme tekevät huolella ja vankalla ammattitaidolla hammaskiven poiston. Ennen hoidon aloitusta kerromme SunHymyssä sinulle mitä toimenpide pitää sisällään ja myös toivomme saada kuulla sinun omista mahdollisista toiveista hoitoa kohtaan. Näin saamme yhdessä aikaan mahdollisimman hyvän hoito kokemuksen ja mahdolliset jännitykset karistettua hartioltasi.

Hammaskiven poisto sisältää

Aluksi kartoitamme sinun tämänhetkisen suun terveydentilan suupeiliä ja ientaskumittaria käyttäen. Ikenien hyvä terveys on tärkeässä asemassa yleisterveyteen.


Aloitamme hampaiden puhdistuksen Ultraäänilaitteella. Tämä on tehokas kuin myös hellävarainen poistamaan hammaskiveä. Ultraäänen puhdistuskärjestä tuleva vesi yhdistettynä kärjen värähtelyyn poistaa hammaskiven tehokkaasti. Hampaiden sensitiivisimmissä kohdissa huomioimme tämän, työstäen matalammilla kierroksilla. Hampaiden pinnoilla vihlonnan aste voi vaihdella jonkin verran, jolloin hellävaraisempi puhdistus on tarpeen. Hammaskiveä tyypillisesti kertyy ensimmäisenä alaetualueen hampaiden sisäpinnoille ja poskihampaiden välipinnoille.

Ensiksi laitamme silikonisen suunaukipitäjän, jonka ansiosta saamme huulet ja poskipielet nätisti laitettua hoitotoimenpide alueelta hieman sivummalle. Tämä mahdollistaa lempeän pesun tuoden veden ja jauheseoksen paineilmalla hampaiden pinnoille. Toimenpide puhaltaa hampaiden jokaisen pinnan puhtaaksi värjäytymistä ja epäpuhtauksista. Puhdistuksen jälkeen hampaat saavat oman upean luonnollisen sävynsä takaisin. Voitkin kokea että olemme tehneet hampaiden valkaisun, vaikka tosiasiassa olemme poistaneet hampaiden pinnoilta värjäymät.

Lopuksi puhdistamme hampaan pinnat käsi-instrumentein, joka onkin monelle melko tuttu toimenpide. Käsi-instrumentteja on monenlaisia ja valitsemmekin ne aina puhdistettavan kohdan mukaan. Tämän jälkeen hampaan pinnat ja ikenet ovat sileät ja puhtaat.
Kiillotamme vielä hampaasi käyttäen hoitavaa toothmousse tahnaa. Kumikuppi kärjellä työstäen saamme jokaisen hampaan pinnan kiiltävän raikkaaksi.

Hoidon päätteeksi mielellämme vastailemme sinua askarruttaviin kysymyksiin suusi terveydestä, omahoidosta ja ohjeistamme tarvittaessa. Katsomme että sinulla on tarvittavat instrumentit kotona tehtävään hampaiden puhdistukseen.

Hoito Kesto Hinta KELA-hinta
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus Kesto: 45 min Hinta: 130 € KELA-hinta: 113 € Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus Kesto: 60 min Hinta: 145 € KELA-hinta: 128 € Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus pelkäävälle Kesto: 75 min Hinta: 175 € KELA-hinta: 158 € Varaa aika ›
Valkaisut lisäpalveluna tämän kategorian hoidoille Hinta: -30 €

Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus 45min

Hammaskiven poistoa suositellaan asiakkaille, joiden edellisestä puhdistuksesta on kulunut korkeintaan kuusi kuukautta. Hoidon yhteyteen on mahdollista yhdistää soodapuhdistus eli jauhepuhdistus. Yhdistelmähoito on perusteellinen ja samalla saamme hampaan pinnat kiiltävän raikkaiksi. Hoidon aikana suuhygienistimme määrittelee sopivan puhdistusvälin, suusi hyvän terveydentilan ylläpitämiseksi.

Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus 60min

Toimenpide sopii asiakkaille, jonka edellisestä hampaiden puhdistuksesta on kulunut yli kuusi kuukautta. Hoito on hellävarainen ja tehokas. Hoidon yhteyteen on mahdollista yhdistää soodapuhdistus eli jauhepuhdistus. Yhdistelmähoito on perusteellinen ja samalla saamme hampaan pinnat kiiltävän raikkaiksi. Jotta hoito sujuisi mahdollisimman mukavasti huomioimme hoidon aikana asiakkaan tarpeet ja toiveet. Hoidon aikana suuhygienistimme määrittelee sopivan puhdistusvälin, suusi hyvän terveydentilan ylläpitämiseksi.

Hammaskiven poiston KELA korvaus

Yksityisen hammaslääkärin suorittaman suun perustutkimuksen yhteydessä on mahdollista pyytää lähetteen yksityiselle suuhygienistille, joka oikeuttaa hakemaan Kelan korvausta suuhygienistin palveluista. Lähete on voimassa kaksi vuotta.

Hammaskiven poiston jälkeen

Hammaskiven poiston jälkeen suosittelemme välttämään syömistä tunnin ajan.

Suositus säännölliseen puhdistukseen

Huolellisen kotihoidon lisäksi suosittelemme hampaiden säännöllistä puhdistusta suuhygienistillä. Sopivan hoitovälin määrittelemme suusi terveydentilan perusteella. Säännöllinen bakteeripeitteen ja hammaskiven poisto ehkäisee hampaiden kiinnityskudossairauden eli parodontiitin syntymistä.yömistä tunnin ajan.

Sopiva hoitoväli

Sopivan hoitovälin määrittelemme suusi terveydentilan perusteella. Bakteeripeitteen ja hammaskiven poisto ehkäisee hampaiden kiinnityskudossairauden eli parodontiitin syntymistä.

Hampaiden valkaisu

Toimenpiteen yhteydessä on mahdollista kartoittaa hampaiden soveltuvuus lasertehostettuun valkaisuun ja keskustella valkaisuvaihtoehdoista.